Kérdése van? Hívjon minket! +36-75/411-530

Blog

Francia vidéki stílus

2024.06.11 10:43
Francia vidéki stílus

Francia vidéki stílus

Eredete Dél-Franciaország vidéki völgyeiből származik főképp Provence-ból. "A francia vidéki" egy összefoglaló kifejezés, de további specifikus kategóriákra oszlik, ahol a "francia provinciális" az elegánsabb stílust képviseli, míg a "vidéki francia" inkább a rusztikus vonalat. Összefoglalva, a francia vidéki tervezés stílusa arra összpontosít, hogy egy kényelmes és invitáló légkört teremtsen, vintage eleganciával, természetes anyagokkal, lágy színekkel és patinás díszítő elemek keverékével. Ünnepli a francia vidék szépségét és időtlen vonzerejét.

A színpaletta gyakran tartalmaz puha és tompított színeket, amelyeket a természet ihlet. Ilyenek a földszínek, mint a halvány kék, sárga, levendula, oliva és sage zöld, valamint a krémes fehér és bézs színek.

A francia stílusú ajtók és ablakok általában párosával érkeznek, két zsanérozott panellel, amelyek befelé és kifelé is nyílnak. Gyakran használják azért, hogy zökkenőmentes átmenetet teremtsenek a beltéri és a kültéri terek között. Ezek az ajtók és ablakok nagy üvegpaneleket tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a természetes fény bőséges bejutását a belső térbe. Az ablakok kisebb üvegekre osztottak fa muntinek vagy fém rácsok használatával, amik a francia stílus hagyományos nyílászáróivá váltak.

Kopott, patinás felületek: A bútorok és dekorációk gyakran kopott vagy idő előtti befejezéseket kapnak, hogy öregnek és jól használtnak tűnjenek.

Díszítő részletek: Az összetett részletezés fontos eleme ennek a stílusnak. A bútorok, például az étkezőszékek és asztalok, gyakran faragott faelemekkel és görbe vonalakkal rendelkeznek. Díszítő elemek, mint például a kovácsoltvas lámpatestek és -csillárok is gyakoriak.